Târnosirea bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

Cu o săptămână înainte de sărbătoarea Rusaliilor, biserica Pogorârea Sfântului Duh din Zalău a fost târnosită de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Chiriarhul locului, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.

Alături de cei doi ierarhi au slujit la acest eveniment unic în viața parohiei peste 40 de preoți și diaconi, curtea locașului de cult devenind neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au dorit să fie prezenți la sărbătoarea bisericii. După depunerea Sfintelor Moaște în piciorul Sfintei Mese și ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropirea cu aghiasmă, Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe un podium amenajat în vecinătatea locașului de cult.

Cuvântul a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei. La final, Înaltpreasfinţia Sa a oferit părintelui paroh Claudiu Nechita Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție bisericească a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit celor doi părinți slujitori la această biserică diplome de apreciere pentru bogata lor activitate administrativ-gospodărească, dar și pastoral misionară. Aceleași diplome au fost oferite membrilor Consiliului parohial, dar și principalilor binefăcători care au ajutat la ridicarea bisericii în cei 16 ani.

Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Zalău este o biserică nouă, piatra de temeie a acestui locaș de cult fiind sfințită în anul 2000, încă de la început lucrările fiind coordonate de către părintele Alexandru Horvat. Concomitent cu ridicarea bisericii a fost înălțată casa parohială și anexele de pe lângă locașul de cult. În urma trecerii la Domnul a părintelui paroh Alexandru Horvat, la sfârșitul lunii iulie a anului 2014, Preasfințitul Părinte Petroniu a numit ca paroh pe Preacucernicul Părinte Claudiu Nechita, apropiat colaborator al părintelui Alexandru Horvat, care alături de părintele Ioan Pop, preot coslujitor la această biserică, a dus la final lucrările la această Casă a lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente