Târnosirea bisericii – paraclis episcopal cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Slobozia

La odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului, Joi, 22 august 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii – paraclis episcopal cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incita Centrului Eparhial. Din soborul slujitor au făcut parte și preacuviosul părinte exarh arhimandritul Rafail, preacuviosul părinte protosinghel Vartolomeu, preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici Protopop de Slobozia, preoți și diaconi.

Părintele Episcop urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea veșmântului pictural și a catapetesmei. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia, potrivit sf-esc.ro.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită. Vineri, 23 august 2013, Preasfinția Sa a săvârșit prima Sfântă Liturghie în biserica – paraclis episcopal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia. Cu această ocazie a acordat prin hirotesie rangul de iconom-stavrofor, preacucernicului părinte Laurențiu Mititelu, ostenitor al Centrului Eparhial, pentru activitatea pastoral misionară, liturgică, administrativă, culturală și social – filantropică desfășurată la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și Centrul Eparhial. Preasfinția Sa a mulțumit tuturor celor prezenți pentru urările adresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile, Odovania Adormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toți îl primim prin rugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

Preasfințitul Părinte episcop Vincențiu a fost apoi felicitat la Centrul Eparhial de părinții consilieri, părinții protopopi, dar și de oficialități locale, județene și centrale, cu ocazia zilei de naștere.

Comentarii Facebook


Știri recente