Târnosirea bisericii din Tarna Mare

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Tarna Mare, județul Satu Mare, a fost târnosită duminică, 6 iulie 2014. Slujba de sfințire a fost prilejuită de finalizarea lucrărilor de renovare și restaurare și a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Locașul de cult i-a primit ocrotitori cu acest prilej și pe Sfinții Martiri Brâncoveni, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie. La final, ierarhul a oferit diplome de vrednicie binefăcătorilor locașului de cult, iar parohului, distincția de stavrofor.

„La 120 de ani de la zidirea acestei biserici din Parohia ortodoxă Tarna Mare, Protopopiatul Oaș, s-au făcut lucrări substanțiale de restaurare a bisericii înnoindu-se în exterior, și împodobindu-se cu pictură nouă în interior”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a fost declarat cetățean de onoare al comunei Tarna Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…