Târnosirea bisericii din Parohia Sântana II, Protopopiatul Arad

Pentru credincioşii ortodocși din orașul arădean Sântana, duminică, 01 noiembrie 2015, a fost zi de mare sărbătoare, după cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.

După o aşteptare de peste un deceniu, biserica nouă din Parohia Sântana II, Protopopiatul Arad, a fost târnosită, primind hramul Sfânta Treime. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, și Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Cuvântul de întâmpinare al ierarhilor și o scurtă prezentare a localității a fost făcută de părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului. După târnosirea locaşului de cult, soborul slujitorilor a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica nou târnosită.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a făcut referire la Pericopa Duminicii a 22-a după Rusalii, a bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr. O evanghelie a contrastelor din viața de aici și din viața de dincolo. Bogatul nemilostiv este omul care ratează șansa pe care Dumnezeu i-o oferă, pentru că săracul Lazăr este omul trimis de Dumnezeu la poarta bogatului pentru ca acesta din urmă să-și câștige prin milostenie bogăția cea cerească. Asemenea bogatului din evanghelie, mulți dintre noi nu vedem icoana fratelui sărac de lângă noi, care nu este altceva decât o fereastră deschisă spre cer.

La sfârșitul cuvântului, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru invitația făcută și a felicitat pe Pr. Ioan Crainic și pe toți credincioșii parohiei Sântana II pentru impresionanta biserică ridicată și închinată Sfintei Treimi. La Sfintele Slujbe a participat un număr impresionant de credincioși de toate vârstele care au trecut prin Sfântul Altar, pentru a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

În cuvântul său, părintele paroh Ioan Crainic a mulțumit credincioșilor, oficialităților prezente și tuturor celor ce s-au ostenit vreme de zece ani cu ridicarea mărețului locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente