Târnosirea Bisericii din Geangoiești

Duminică, 7 septembrie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii parohiale din satul Geangoiești, com. Dragomirești, cu hramurile Sf. Ap. Petru și Pavel și Sf. Arhid Ștefan, prilej cu care a hirotonit, întru preot, pe tânărul diacon Ovidiu Gâmbă, pentru această parohie.

La eveniment au participat oficialități locale și județene, precum domnul Adrian ȚUȚUIANU, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, deputați în Parlamentul României, primarul comunei, alături de membri ai Consiliului Local.

În cuvântul de învățătură, după cum aflăm de la BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI, Înaltpreasfinția Sa a reliefat rolul pastoral-misionar, cultural și educațional pe care îl are biserica parohială pentru o comunitate, faptul că ea este expresia dăruirii și jertfelniciei locuitorilor din acel loc, precum și faptul că ea conferă coeziune și solidaritate, unitate și comuniune credincioșilor dintr-o parohie.

Amintim că această biserică parohială a fost construită în ultimii 12 ani, cu binecuvântarea și cu sprijinul Înaltpreasfinției Sale, cu ajutorul și susținerea Centrului Eparhial, a autorităților locale și județene, dar mai cu seamă prin contribuția și străduința generoasă a unor sponsori și a unor membri ai comunității locale.

Comentarii Facebook


Știri recente