Târnosirea bisericii Centrului de tineret și a Căminului preoțesc din Sărmașu, jud. Mureș

În Duminica a V-a după Rusalii, 28 iulie 2013, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din orașul Sărmașu, Protopopiatul Luduș, județul Mureș. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului”, „Sfântul Vasile cel Mare” și „Sfântul Mucenic Mina” aparținătoare Centrului de tineret și Căminului preoțesc din orașul Sărmașu, Protopopiatul Luduș, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.

Această biserică a fost construită, împreună cu tot complexul de clădiri din jur, prin contribuția credincioșilor din orașul Sărmașu și a Consiliului local. Ridicarea acesteia s-a început în anul 2003, după ce piatra de temelie a fost pusă în data de 11 noiembrie 2002, lucrările fiind finalizate, cu ajutorul lui Dumnezeu, în acest an. Biserica a fost pictată de către pictorii Emil Dunăre și Șerban Gherasim, fiind împodobită în interior cu mobilier din lemn adus din Bucovina și dispunând de toate cele necesare cultului liturgic.

Având inițial altă destinație, întregul complex de la Sărmașu a fost transformat într-un frumos centru pentru lucrul cu tinerii, avându-se în vedere organizarea aici a taberelor și întâlnirilor de tineret din întreaga noastră Eparhie. O parte din acest centru a fost destinată unui cămin preoțesc, care are ca scop ajutorarea preoților pensionari, rămași singuri și fără ajutor, din cadrul protopopiatelor Luduș și Târnăveni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Alba Iuliei a hirotonit pe diaconul Emil-Călin Moldovan întru preot pe seama bisericii aflată în cadrul Subunității de Pompieri din orașul Sărmașu. La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a acordat domnului Ciprian Dobre, Președintele Consiliului Județean Mureș, și domnului Ioan Moceanu, primarul orașului Sărmașu, distincția Crucea arhiepiscopală pentru mireni, iar binefăcătorilor sfântului locaș le-a acordat Diplome de aleasă cinstire. Pentru hărnicia și vrednicia lor pe toate planurile slujirii pastorale, Părinții parohi Icon.-stavr. Ilie Bucur-Cașu și Icon.-stavr. Daniel Camară au primit Gramate de aleasă cinstire și prețuire.

După acordarea distincțiilor, Înaltpreasfințitul Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a unei troițe ridicată lângă Centrul de tineret de către familia Emil și Tina Baciu în amintirea fiicei lor Ana-Maria, trecută la Domnul la frageda vârstă de 24 de ani. De asemenea, la invitația Domnului Colonel Dorin Oltean, comandantul ISU Mureș, a vizitat biserica de lemn cu hramul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din cadrul Subunității de Pompieri Sărmașu și a adresat un cuvânt de învățătură ofițerilor și pompierilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente