Târnosirea bisericii parohiei Peştişul Mare. 4 ierarhi au slujit în localitatea hunedoreană

Târnosire deva (4)

Biserica parohiei din Peștișul Mare, județul Hunedoara, a fost târnosită duminică, 7 mai 2017. Slujba a fost oficiată de:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului,
  • Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei,
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei,
  • Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei

În cuvântul de rostit cu prilejul sfinţirii lăcaşului de cult, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit numeroșilor credincioși prezenți despre simbolistica slujbei de târnosire a bisericilor ortodoxe, punând accent mai ales pe faptul că, odată sfințită, biserica este închinată lui Hristos și proclamată ca spațiu de liturghisire și de sfințire a credincioșilor, prin săvârșirea sfintelor slujbe și a Sfintelor Taine.

După slujba de sfinţire, cei patru ierarhi ai bisericii noastre au oficiat Sfânta Liturghie, informează site-ul oficial al Eparhiei Ardealului.

Omilia din cadrul Liturghiei a fost rostită de PS Episcop Andrei. Ierarhul le-a vorbit credincioșilor atât despre bucuria duhovnicească pe care o resimțim în urma luminatului praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, dar și despre înțelesurile tainice ale pericopei evanghelice în cadrul slujbei.

Urmare bogatei activități pastoral-misionare desfășurate în cadrul parohiei pe care o păstorește, lucrare încununată prin edificarea noului lăcaș de cult al comunității hunedorene, IPS Laurențiu a oferit părintelui paroh Gabriel Florin Miricescu cea mai înaltă distincție din cadrul Mitropoliei Ardealului: „Crucea șaguniană pentru clerici”.

PS Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor prezenți, autorităților locale și centrale și i-a îndemnat pe credincioși să fie următori Bisericii lui Hristos, participând în mod activ la viața acesteia.

Construcţia lăcaşului de cula a început în anul 1989.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente