Târnosire de biserică la Țăndărei

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent duminică, 25 august 2013, în mijlocul credincioșilor din orașul Țăndărei, pentru a marca un eveniment istoric pentru această localitate și anume sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon”.

Programul liturgic a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, pe altarul de vară al bisericii, la care au participat preacuviosul părinte exarh arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri Cristi Gavrilă, Florin Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, părinții protopopi din cadrul Eparhiei dar și toți preoții din orașul Țăndărei, potrivit sf-esc.ro.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea credinței în Iisus Hristos, despre Sfânta Biserică întemeiată de Mântuitorul Iisus Hristos în ziua Cincizecimii și prefigurată în pericopa evanghelică citită de corabia care-i purta pe ucenici prin valurile învolburate ale mării. Mântuitorul Iisus Hristos este în Biserică și nimeni nu-L poate avea pe Hristos în afara Bisericii Sale, Sfânta Biserică Ortodoxă. I-a felicitat pe cei care s-au implicat în ridicarea și înfrumusețarea acestei biserici și i-a cinstit pe ctitorii bisericii, domnul Gheorghe Ceteraș și domnul Primar George Cristian Roman, oferindu-le medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfințire a bisericii, Preasfinția Sa urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfințirea picturii bisericii și a catapetesmei.

La acest moment istoric pentru orașul Țăndărei, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente