Târnosire de biserică în Sighetu Marmaţiei

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminică, 26 iunie 2016, slujba de târnosire a bisericii cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Sighetu Marmaţiei, situată la Locul Târgului, după cum ne-a precizat Andrei Fărcaș.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a dat şi al doilea hram sfântului locaş de închinare, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, pentru că 2016 a fost declarat de Patriarhia Română An comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Slujba târnosirii a fost urmată de Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată în Altarul de Vară. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit credincioşilor despre ce înseamnă Duminica Tuturor Sfinţilor, cine sunt Toţi Sfinţii, despre Duminica Sfinţilor Români, care se sărbătoreşte duminica viitoare, în 03 iulie, dar şi despre cum putem dobândi mântuirea, ce înseamnă Duhul Sfânt şi de la cine vine, ce înseamnă Biserica lui Hristos, când şi cum a luat fiinţă.

În încheiere, după Sfânta Liturghie, i-a conferit preotului Sorin Gheorghe Tomoiagă, pentru activitatea sa pastoral-misionară, în semn de apreciere şi preţuire, o bederniţă şi Gramata Episcopală, preotului Gheorghe Tomoiagă senior, la împlinirea a 80 de ani de viaţă, în 26 iunie, şi 57 de ani de slujire preoţească, o Gramată Episcopală şi Diplome de vrednicie Consiliului şi Comitetului parohial, Consiliului Local şi binefăcătorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente