Târnosire de biserică în Parohia Jac, Protopopiatul Zalău

În Duminica a X – a după Rusalii, 28 august 2016, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Athenagoras al Mexicului, s-au aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Jac, Protopopiatul Zalău, unde au oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului, după cum ne-a precizat Diac. Ionică Torcoş.

După târnosirea locașului de cult, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în vecinătatea bisericii. La acest eveniment istoric pentru localitate, au participat numeroși credincioși, precum şi reprezentanţi ai oficialităților locale și județene.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat Pr. paroh Alexandru Creț o diplomă de apreciere, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la ridicarea noului locaș de cult. De asemenea, au mai fost acordate diplome de apreciere și membrilor consiliului parohial, personalului auxiliar bisericesc, precum și donatorilor care au făcut posibile lucrările de finalizare ale frumosului locaș de închinare.

Cu acest prilej, toți credincioșii, bărbați și femei, au intrat prin Sfântul Altar și s-au închinat sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă, eveniment unic în viața unei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente