Târgu Ocna: Programul sfințirii Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste

La Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna debutează vineri manifestările dedicate sfințirii Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste. Cinci ierarhi vor oficia sâmbătă sfințirea bisericii construite lângă penitenciarul unde și-a dat viața Valeriu Gafencu, supranumit „sfântul închisorilor”. În cadrul instituției vor fi inaugurate Muzeul Penitenciarelor și un monument dedicat Sf. Constantin Brâncoveanu.

Vineri după amiază are loc resfințirea capelei instituției, care va fi urmată de un concert de muzică religioasă și laică. Vor cânta Raluca Angel, Corul Parohiei „Buna Vestire” Târgu Ocna și interpreți de muzică religioasă și laică absolvenți ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna.

Sâmbătă, cinci ierarhi vor sfinți Biserica Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste: Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Aradului.

În aceste două zile, la biserică vor fi aduse spre închinare, de la Mănăstirea Nechit din județul Neamț, părticele din moaștele Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia și ale Sfinților Martiri Brâncoveni.

Program

Vineri, 13 mai

16:00 – Slujba Vecerniei
16:50 – Primirea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei
17:00 – Resfințirea capelei Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna
19:30 – Concert de muzică religioasă și laică

Sâmbătă, 14 mai

08:00 – Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
09:30 – Predică și cântări religioase de Paula Hrișcu
10:00 – Întâmpinarea ierarhilor
10:10 – 13:00 – Ceremonii de sfințire și de premiere

  • Dezvelirea și sfințirea Monumentului „Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu”
  • Inaugurarea și sfințirea Muzeului Penitenciarelor
  • Sfințirea Bisericii Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste (cu răspunsuri la strană date de Corul Psaltic al Mitropoliei Moldovei)
  • Festivitate de premiere a ctitorilor
  • Concert de cântece religioase și laice cu Paula Hrișcu, un cor de copii și absolvenții Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna se află pe Str. Tisești nr. 137.

Foto credit: Facebook / Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente