Târgu-Mureş: Un medic şi un teolog susţin o conferinţă despre relația dintre știința medicală și credință

La Târgu-Mureș va avea loc sâmbătă o conferinţă intitulată „Actul medical în perspectivă creștină” şi susţinută de un medic şi un teolog.

Este vorba despre prof. univ. dr. Miron Bogdan, medic primar de medicină internă și pneumologie și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, și conf. univ. dr. Nicolae Adrian Lemeni, directorul Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Evenimentul este organizat de Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO), reprezentată de dr. Iulia Rădeanu, și Parohia caritativă „Sf. Ierarh Nicolae” din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, reprezentată de părintele Marius Fărcaș.

„Întâlnirea se dorește a fi un dialog interdisciplinar în care se va discuta despre modul în care perspectiva creștin-ortodoxă este complementară cu perspectiva medicală, amândouă contribuind la fortificarea sănătății omului în ansamblul său, trup și suflet”.

„Prima parte a conferinței va consta din prezentarea celor două prelegeri: „Omul iconic. Întâlnirea dintre perspectiva creștin-ortodoxă și cea medicală” (prof. univ. dr. Bogdan Miron) și „Puterea transfiguratoare a iubirii jertfelnice și a credinței în slujirea medicală” (conf. univ. dr. Adrian Lemeni). A doua parte va fi dedicată întrebărilor și răspunsurilor, nelipsind o scurtă pauză în care participanții vor putea socializa și discuta pe marginea subiectului abordat”, au transmis organizatorii.

Conferința va avea loc la Hotel Grand din Târgu-Mureș, Piața Victoriei 28-30, etajul 3, începând cu ora 14:00. Intrarea este liberă.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente