Târgoviște | Conferință pastorală dedicată Anului Omagial 2017

În Arhiepiscopia Târgoviștei a avut loc joi, 22 iunie 2017, conferința pastoral – misionară de primăvară cu tema: Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La ședința prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon au fost prezenți preoții din protoieriile Târgovişte Nord şi Pucioasa. Evenimentul a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a subliniat aspectele principale ale teologiei icoanei și rolul ei pastoral în propovăduirea credinței străbune. De asemenea, ierarhul a prezentat principalele provocări misionare cu care se confruntă Biserica în lumea contemporană.

În continuare, au susținut referate părinții slujitori: Alin Marian Pleșa (Parohia Gura Ocniței, Protoieria Târgovişte Nord), Iulian Damian (Parohia Brănești I, Protoieria Pucioasa) și Mihai Eduard Chițu (Parohia Valea Leurzii, Protoieria Pucioasa).

Referatele prezentate au evidențiat elementele fundamentale ale teologiei icoanei, rolul iconarilor și al pictorilor bisericești în misiunea-pastorală a Bisericii, dar și alte aspecte ale temei întrunirii, din punct de vedere liturgic, catehetic și educațional.

În perioada următoare, vor fi organizate conferințe și pentru preoții din celelalte protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente