Târgovişte | Concursul dedicat Diaconului Coresi a ajuns la final. Elevii participanţi au fost premiaţi

Concursului intitulat Diaconul Coresi – Voievod al limbii române și promotor al unității naționale, implementat în Arhiepiscopia Târgoviştei a ajuns la final. Toţi elevii participanţi au fost premiaţi marţi în aula de festivități a Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Au fost acordate premii în bani, cărți și obiecte religioase elevilor care au obținut premiile I, II și III, de la fiecare categorie de vârstă a concursului, corespunzătoare claselor VII-VIII, IX-X și XI-XII. Au fost apreciate eforturile fiecărui participant la concurs, deoarece au fost oferite diplome și daruri pentru toți cei 210 elevi participanți la concurs.

Organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei și Liceul de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, în perioada 2 octombrie – 14 noiembrie 2017, acest concurs s-a adresat elevilor din clasele a VII-a până la a XII-a, din școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște.

Concursul a avut ca scop promovarea personalităţii Diaconului Coresi care, așa cum a evidențiat IPS Mitropolit Nifon în mesajul adresat cu acest prilej, a avut o contribuție decisivă la introducerea limbii române în cultul Bisericii noastre și la răspândirea tipăriturilor românești în teritoriile locuite de strămoșii noștri.

El a anticipat unitatea simbolică realizată, pentru scurt timp, de către Voievodul martir Mihai Viteazul, sprijinind misiunea educațională a școlii românești și devenind un adevărat voievod al limbii române, care a susținut aspirațiile noastre naționale și a promovat al misiunea ortodoxă în contextul timpului său, a adăugat Părintele Mitropolit.

La festivitate, Pr. Cons. Ionuț Ileana și Pr. Cons. Marian Puiescu au transmis mesajul de binecuvântare al chiriarhului și au oferit premiile.

Foto Credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Comentarii Facebook


Știri recente