Tainei Sfântului Maslu în Parohia Sf. Ap. Iacob cel Mare din Vigevano – Italia

La sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, 8 septembrie 2013, în Parohia „Sfântul Apostol Iacob cel Mare” din Italia, la sugestia părintelui protopop și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Părintele paroh Cristian Alexandru a săvârșit Taina Sfântului Maslu împreună cu: părintele Ilie Muntean din Verbania, părintele Giacomo Ferigno din Milano, părintele Nicu Cartoafa din Lecco, părintele Sergiu Arcaleanu din Monza, părintele Ionel Cristea din Breno, părintele Gheorghe Timis și părintele Pandrea Gabriel Gheorghe din Brescia, părintele Gelu Porumb din Romano di Lombardia, părintele Nicolae Cazacu din Lodi, părintele Traian Stetco din Cassano d’Adda, părintele Nicolae Popa din Pavia, părintele Cătălin Stergarel din Voghera, părintele Cătălin Aftodor din Tortona, părintele Mihai Oancea din Alessandria, părintele Silviu State din Varese, părintele Anatolie Cazacu din parohia Milano Vest – Rho și părintele Constantin Ciobanu din Limbiate.

Protos al slujirii a fost părintele Gheorghe Timis din Brescia, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Nicolae Popa din Pavia, după cum informează site-ul episcopia-italiei.it.

„Părintele Anatolie Cazacu ne-a adus în dar un set de Sfinte Vase deosebite, donate pentru noi de către o credincioasă din parohia sfinției sale (Milano Vest – Rho), acest fapt fiind o continuitate a modului în care părintele a ales să cinstească și să împodobească Biserica lui Hristos. Sfintele Vase au fost sfințite cu rugăciunea și binecuvântarea părinților prezenți. iar după aceea a urmat o agapă pregătită de credincioșii parohiei”, a mărturisit Părintele Vasile Cristian Alexandru, parohul bisericii ortodoxe române din Vigevano.

Încă de la înființarea parohiei, la Vigevano, în fiecare a doua vineri din lună este săvârșită Taina Sfântului Maslu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…