Taina Sfântului Maslu la Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina

Sub îndrumarea Pr. Protoiereu Costică Dumitru, Protoieria Câmpina, un sobor de șapte preoți s-a aflat joi, 3 aprilie, ora 9:00, în mijlocul bolnavilor Spitalului de Psihiatrie Voila – Câmpina, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu de obște, la invitația Pr. Milea Liviu, preotul de caritate al acestui spital, a precizat Părintele Liviu Milea.

Soborul a fost alcătuit din preoții Protoieriei Câmpina: Pr. Furtună Toma – Parohia Bordenii Mari; Pr. Marin Marius – Parohia Mislea; Pr. Negoiță Iustin – Parohia Sfântul Serafim de Sarov, Băicoi; Pr. Răzvan Stoian – Parohia Sfântul Apostol Andrei, Câmpina; Pr. Butoiu Ionuț – Spitalul Municipal Câmpina și Pr. Mugurel Moraru – Spitalul de Ortopedie Azuga.

La slujbă au participat cadre medicale, conducerea unității sanitare, personalul administrativ, bolnavii internați în spital, precum și credincioși din orașul Câmpina.

Cu acest prilej, după terminarea Sfântului Maslu, Pr. Protoiereu împreună cu preoții prezenți la acest eveniment au săvârșit slujba Sfeștaniei la invitația conducerii Spitalului – în persoana medicului Gabriel Țintărescu – , urmată de sfințirea birourilor administrației spitalului.

Pr. Protoiereu Costică Dumitru a declarat: „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această rugăciune împreună, în duh de dragoste frățească, în această perioadă deosebită în care ne găsim, foarte potrivită pentru rugăciune, și mulțumim gazdelor pentru frumoasa primire și rodnica conlucrare dintre Protoierie și Spitalul Voila, concretizată în edificarea unui locaș de închinăciune în incinta Spitalului”.

În continuare, preacucernicia sa a oferit, în numele preoților, un album editat recent de Protoieria Câmpina, cuprinzând istoricele si imaginile tuturor bisericilor din cuprinsul Protoieriei Câmpina, prin ele regăsindu-se și biserica Sp. de Psihiatrie Voila, precum și o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, spre ocrotirea personalului administrativ al spitalului.

La finalul slujbei, preotul gazdă a oferit tuturor celor prezenți pliante cu Semnificația Sfântului Maslu, a Sfintei Spovedaniei și Împărtășaniei, editate de Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente