Taina Sfântului Maslu la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Rugăciunile Tainei Sfântului Maslu, precum și rugăciuni specifice Postului Mare, au fost rostite de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, sutelor de credincioși prezenți la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman, cu ocazia oficierii Tainei Sfântului Maslu, în seara zilei de miercuri, 12 martie, după cum informează site-ul epr.ro.

Tineri și vârstnici alături de preoți romașcani și băcăuani au umplut sfântul lăcaș participând cu multă credință și evlavie la aceste slujbe prin care credinciosul aflat în suferință se împărtășește din harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre valoarea mântuitoare a suferinței și necesitatea asumării ei de către fiecare creștin, despre Hristos Marele Taumaturg, Cel care ia asupra Sa toate neputințele omului și restaurează ființa umană prin harul Său împărtășit mistagogic, precum și despre importanța vindecării ființei umane în integralitatea ei, așa cum recomandă părinții neptici în apoftegmele cărora între vindecarea sufletului și cea a trupului este o strânsă interdependență. Apoi, în final, Preasfinția Sa a mulțumit creștinilor din Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” din Roman, care în mod special au dorit să fie prezenți în această zi de miercuri împreună cu preotul paroh al acesteia, pr. Gheorghiță Paleu, inspector patrimoniu și construcții în cadrul Centrului eparhial. La rândul său, părintele Paleu a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul pentru faptul că a oferit posibilitatea enoriașilor din parohia sa de a fi în comuniune de rugăciune cu cel care a ctitorit biserica lor parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente