Taina Sfântului Maslu în Parohia Sfânta Cruce – Torino II

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, vineri, 5 septembrie 2014, în biserica Parohiei „Sfânta Cruce” – Torino II a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din parohii ale Protopopiatelor Piemonte I – Valle d’Aosta, Centru – Nord și Piemonte II, Sud, informează episcopia-italiei.it.

La sfârșitul slujbei, părintele paroh Lucian Roșu a mulțumit preoților și credincioșilor pentru participarea la această Sfântă Taină, invitându-i totodată să participe la hramul parohiei, Înălțarea Sfintei Cruci, care va fi sărbătorit în curând.

În cuvântul de învățătură, părintele Paul Porcescu de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Asti a vorbit despre importanța raportării noastre la Taina Sfântului Maslu, despre faptul că trebuie să ne rugăm mai întâi pentru vindecarea sufletului și apoi pentru vindecarea trupului și despre credință ca încredințare în puterea și voia Domnului care ne vindeca de toată neputința, mai cu seamă atunci când nu simțim în mod concret vreo îmbunătățire a stării noastre.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de Parohia „Sfânta Cruce” – Torino II.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…