Taina Sfântului Botez în parohia ortodoxă din Coslada – Spania

Dumnezeu cheamă omul pe nume. Acest lucru dovedește că El îl cunoaște pe om în profunzime. Orice cunoaștere interpersonală se realizează numai prin afecțiune. Când Adam a fost chemat să pună nume celor create de Dumnezeu înseamnă că a fost chemat să intre într-un contact intim cu natura, să o cunoască, să o iubească și să o apere. Când Adam greșește și Dumnezeu îl cheamă pe nume înseamnă că Dumnezeu îl cunoaște, îl iubește și vrea să-l apere, să-l mântuiască, de aceea îi promite un Mesia (Fac 3, 15).

La Botez, părinții, cu credință, dau copiilor lor nume de sfinți, cu speranța că în viață vor fi ceea ce le spune numele: un alt sfânt Ioan, Ștefan, Mihai, Maria, Vasile etc. Cu bucurie, duminică, 24 iulie, în Parohia ortodoxă românească „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada – Spania, în mijlocul credincioșilor prezenți, părintele paroh George Cimpoca a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prima pruncă cu numele Sfântului Nectarie Taumaturgul, ocrotitorul comunității din Coslada, căreia părinții i-au spus numele Nectaria-Teodora, primul născut al tinerei familii Claudiu și Maria Dumitrașcu. Naș de botez a fost un alt tânăr al comunității, Mihai Zamfir.

După cum a relatat părintele paroh George Cimpoca, au fost înălțate rugăciuni pentru ca Dumnezeu să rânduiască în sufletul lor harul, pacea și bucuria Sfântului Duh și să le răsplătească evlavia și dorința de înnoire și sfințire permanentă a vieții, pentru a se bucura împreună cu toți sfinții în Biserica lui Hristos de pe pământ și din ceruri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…