Taina Botezului pentru tată şi fiu, în Kitchener, Ontario 

Episcopul Ioan Casian a liturghisit de Adormirea Maicii Domnului în parohia Sf. Ap. Petru și Pavel din orașul Kitchener, Ontario. După slujbă, ierarhul a oficiat Taina Botezului atât pentru pruncul Emanuel Denison, cât şi pentru tatăl acestuia, Albert Andrei.

În omilia de la Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit despre istoricul sărbătorii şi a reamintit că români imigranţi în Canada au ales-o pe Maica Domnului drept ocrotitoarea primelor parohii româneşti de pe pământ canadian.

Episcopul Canadei a reamintit importanța Maicii Domnului pentru tradiția creștină şi a evidenţiat hotărârile sinoadelor ecumenice în această privinţă.

„Sinodul al 3-lea Ecumenic se ocupă cu definirea felului în care Maica Domnului este înțeleasă și cinstită. Ea este numită Theotokos adică Născătoare de Dumnezeu”.

„Fecioara Maria devine chipul Bisericii pentru că ea îl primește pe Mântuitorul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, în sânul său ca într-un templu, ca într-o biserică. Biserica este locașul în care comunitatea se adună pentru a se ruga și a-L întâmpina pe Dumnezeu și a fi în prezența Lui”.

La sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului cinstim primirea ei de către Fiul Său în Ceruri.”

Parohia a fost înfiinţată în anul 1967, prima slujbă fiind oficiată cu prilejul sărbătorilor pascale din acel an.

Foto credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente