Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul | PS Ambrozie a slujit la Constanţa

PS ambrozie a slujit la Constanţa

În ziua sărbătorii Tăierii capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sf. Ilie” – Techirghiol, județul Constanța, informează site-ul oficial al Eparhiei Giurgiului. Episcopul Giurgiului a slujit cu binecuvântarea IPS Părinte Teodosie, Chiriarhul Locului.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a evidenţiat că Biserica Ortodoxă a rânduit ca această sărbătoare să fie cinstită prin post, în orice zi a săptămânii ar fi prăznuită, în amintirea celui mai aspru postitor și zelos propovăduitor al pocăinței.

În această zi nu trebuie numai să nu consumăm anumite alimente, ci să ținem și un post spiritual, duhovnicesc, mai profund, nefiind îngăduite manifestări zgomotoase. Ziua aceasta să ne fie o sărbătoare de meditație și să vedem ce am putea să facem să punem în practică cuvintele rostite de Sfântul Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul, a spus Preasfinția Sa.

De asemenea, Episcopul Giurgiului a mai spus despre Sfântul Ioan Botezătorul că în istoria Bisericii este consemnat ca ultimul mare profet al Vechiului Testament, cel care a făcut trecerea spre perioada Noului Testament.

A murit ca martir, decapitat, la porunca regelui Irod. În Scriptură, Sfântul Ioan ne este înfățișat drept un mare ascet, îmbrăcat în haină de păr de cămilă, mâncând lăcuste și miere sălbatică.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh Viorel Daniel Pasmangiu a mulţumit ierarhului pentru binecuvântare şi împreuna slujire.

La rândul său, Preasfinţitul Părinte Ambrozie a mulţumit părintelui paroh pentru invitaţie, oferindu-i cu această ocazie o icoana reprezentând pe Maica Domnului, iar credincioșilor prezenți iconițe și reviste de folos duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente