Taberele Solidarității în Mitropolia Basarabiei

În perioada 28 iulie – 10 august, în Mitropolia Basarabiei se desfășoară proiectul „Taberele Solidarității”. Organizate pentru al 8-lea an consecutiv, taberele din acest an au loc în localitățile Fetești, raionul Edineț, și Roșu, raionul Cahul, informează Ziarul Lumina.

Ieri, 30 iulie, s-a dat startul primei tabere de zi, care are loc în satul Fetești. Astfel, timp de patru zile voluntari ai filialelor misiunii „Diaconia” și ai Fundației Caritas Ambrosiana din Italia derulează activitățile destinate copiilor din localitate. Fiecare tabără își are tematica sa, copiii fiind implicați în pregătirea și prezentarea unui spectacol, dar și în ateliere, activități sportive, jocuri și altele. După încheierea programului taberei, voluntarii organizează diverse activități sociale în comunitate, printre care se numără și ajutorarea bătrânilor. Sâmbătă, 3 august, tabăra va continua în satul Roșu din raionul Cahul. „Proiectul «Taberele Solidarității» are trei obiective: oferirea posibilității de a participa la o tabără de vară copiilor din zonele rurale, dezvoltarea spiritului de inițiativă al copiilor și adolescenților din localitatea unde se desfășoară proiectul și formarea voluntarilor care se implică în acest proiect”, a explicat Nadejda Florea, coordonatoarea proiectului din partea Misiunii sociale „Diaconia”. Proiectul se desfășoară în localitățile în care există parohii ale Mitropoliei Basarabiei, preotul paroh fiind responsabil de implementarea proiectului la nivel local.

„Taberele Solidarității” este un proiect special, deoarece realizează coeziunea între două grupuri de voluntari care vorbesc limbi diferite și au culturi diferite. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, copiii din localitățile rurale au posibilitatea să se bucure de o tabără de vară acasă”, a adăugat Marco Povero, coordonator al proiectului și voluntar al Fundației Caritas Ambrosiana.

Pe parcursul celor opt ani de desfășurare a proiectului au fost organizate tabere de zi în localitățile din raioanele Leova, Ștefan-Vodă, Sângerei, Orhei și altele.

Comentarii Facebook


Știri recente