Taberele Olarilor 2013

Luni, 26 august 2013, au început Taberele Olarilor, organizate de către Biserica Olari din București, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 (DGASPC), cu sprijinul companiei Euro Construct, al credincioșilor parohiei și al unui nucleu de tineri inimoși și dornici de ajutor și aventură, alături de 51 de copii instituționalizați.

Taberele se desfășoară în două etape, între 26 – 30 august și 2 – 6 septembrie 2013, cu 28 și respectiv 23 de copii din cadrul DGASPC, cu vârste între 7 și 16 ani, într-un peisaj pitoresc, la cabana Dianthus, de lângă Zărnești.

Mai multe informații ne-a oferit Pr. Mihai Iordache, Parohul Bisericii Olari din Capitală: „După pregătirea bagajelor, timp în care micii olari au fost echipați cu bocanci și pelerine, a urmat plecarea în prima tabără, în data de 26 august 2013, la orele 7:30, din fața Bisericii Olari, împreună cu Pr. Antoniu Ciocoiu și celelalte persoane din cadrul echipei de coordonare a proiectului „Învață și vei deveni!”, demarat de Parohia Olari în luna martie a anului în curs și având 8 linii de activitate educativă și vocațională. În cele cinci zile de tabără, pentru fiecare grupă de copii, au fost pregătite diverse activități antrenante, demne de trecut în jurnalul de vacanță, prin complexitate, inedit și anvergură. Plimbările cu căruța, vizitarea Schitului Colți, jocurile organizate de către echipele de la Salvamont Zărnești, călărit de ponei, vizita la stâna de pe munte sunt numai câteva dintre reperele unei vacanțe reușite, pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să o ducem la bun sfârșit. Evenimentele se bucură de prezența unei echipe de formatori și animatori cu multă dăruire. Copiii pictează icoane pe sticlă, alcătuiesc brățări cu motive tradiționale, participă la jocuri interactive de auto-cunoaștere, totul sub genericul: Nimic fără Dumnezeu!

„Am considerat că o astfel de activitate vine în sprijinul lărgirii orizonturilor acestor copii și tineri. Încercăm să fim alături de ei și să le oferim șansa de a fi mai aproape de realități frumoase, binecuvântate. Încercăm să explicăm într-un mod indirect, faptul că, un cuvânt bun, o vorbă bună, o faptă bună, pot să înfrumusețeze pe fiecare om, pe măsura frumosului din jur. Din acest punct de vedere, fermitatea crestelor, blândețea codrilor, liniștea muntelui, sunetul toacei Schitului Colți, sfaturile părintelui, ospitalitatea gazdelor de la Cabana Dianthus, pot să fie doar un mic exemplu al oamenilor, lucrurilor și locurilor frumoase, lăsate de Dumnezeu pe pământ spre grijă, bucurie și primenire”, a spus Părintele paroh Mihai Iordache.

„Mulțumim, și pe această cale, tuturor celor care au sprijinit și sunt în continuare alături de Biserica Olari, în special domnilor Sorin Vulpescu și Dan Besciu fără de care, un eveniment de o asemenea amploare nu s-ar fi putut desfășura”, a mărturisit Părintele Mihai Iordache.

Comentarii Facebook


Știri recente