Taberei de Spiritualitate Ortodoxă de la Orhei, la final

Miercuri, 23 iulie 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului a participat la închiderea Taberei de Spiritualitate Ortodoxă „APĂ DIN PIATRĂ” organizată de Asociația de Spiritualitate și Cultură Românească „UNITATE”, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei. Tabăra s-a desfășurat în perioada 18 – 23 iulie 2014 la Centrul de Instruire și Agrement „Moldtelecom” din Ivancea, Orhei. Participanții taberei au fost tineri din parohiile Mitropoliei Basarabiei. Tabăra este la a trei ediție, iar tema din acest an a fost: „Tinerețea- temelia credinței”.

Preasfințitul Antonie a mulțumit părintelui consilier mitropolitan Sergiu Aga și dnei preotese Mariana Aga pentru implicarea exemplară, și în acest an, în organizarea Taberei de Spiritualitate Ortodoxă pentru tinerii din parohiile Mitropoliei Basarabiei. PS Antonie a mulțumit și fraților ortodocși, reprezentați ai Centrului Creștin Misionar Ortodox din SUA, care nu primul an sunt alături de Mitropolia Basarabiei, acordând ajutor în organizarea taberelor de vară pentru tineri. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, PS Antonie a gratificat pe dna. Leslie HANSARD, pentru contribuție meritorie la organizarea taberelor de spiritualitate ortodoxă în ultimii trei ani, cu distincția Mitropoliei Basarabiei „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni„. Ceilalți reprezentanți ai Centrului Creștin Misionar Ortodox din SUA, domnișoarele Mary Anna Chstian Roden și Laura Schlichting și domnul Dave Urban, au fost gratificați cu Distincții de vrednicie. Aceiași distincție a fost acordată și domnișoarei Elena Ambruș din Bacău, România.

PS Antonie a avut o discuție cu tinerii, dorind să afle părerile lor despre utilitatea organizării asemenea tabere, după care ierarhul Mitropoliei Basarabiei a înmânat Diplomele de merit participanților la tabăra de vară.

Organizarea taberei a fost posibilă datorită sprijinului venit din partea Centrului Creștin Misionar Ortodox din Statele Unite și din partea Departamentului Politici Pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente