Tabere pentru copiii din centrele educaționale ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Copiii din centrele educaționale din județele Alba, Mureș și Timiș s-au putut bucura în această vară de tabere educative. Pe parcursul verii copiii care beneficiază de serviciile celor 16 centre educaționale înființate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” au petrecut câte o săptămână în diferite zone turistice. Taberele au avut un program variat astfel încât copiii au putut participa la activități educative, la jocuri interactive, au vizitat diferite obiective turistice, au făcut drumeții în natură și s-au putut destinde și relaxa, uitând preț de câteva zile de problemele sociale care îi așteaptă acasă.

„Copiii din centrele educaționale provin din familii sărace sau se află în risc de abandon școlar și majoritatea nu au mai fost niciodată într-o tabără. Ne bucurăm că timp de câteva zile acești copii au putut să îmbine activitățile educaționale cu relaxarea, evadând practic din mijlocul problemelor sociale pe care le au acasă. Sperăm că fiecare copil a reușit să se destindă în aceste tabere și va începe școala cu o altă atitudine” a spus Dana Truța, managerul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”. Una dintre locațiile în care s-au desfășurat taberele educative este cabana Lolaia din zona Cârnic, masivul Retezat.

Taberele educative sunt organizate în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, proiect derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru și Vest, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 400 de elevi din regiunile Centru și Vest. În cadrul proiectului au fost înființate 16 centre educaționale respectiv în județul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieș, Aiud, Ocna Mureș, Sebeș, Valea Lungă, Roșia de Secaș, Silivaș, în județul Mureș la Luduș, Sângeru de Pădure, Reghin și în Timiș la Timișoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare și Făget. În fiecare centru educațional, 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar beneficiază zilnic de o masă caldă și o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor și meditațiilor pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice.

Proiectul „Rețea interregională de centre educaționale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureș, DGASPC Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Comentarii Facebook


Știri recente