Tabere de creaţie religioasă în Episcopia Oradiei

Eparhia Ortodoxă Română a Oradiei organizează, în perioada 04 – 09 iulie 2016, a noua ediţie a Taberelor de creaţie religioasă „Împreună să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine”, informează Biroul de presă al Episcopiei. Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei

Taberele se vor desfăşura, pentru elevi bihoreni din ciclul gimnazial și cel liceal, la Mănăstirea Izbuc, Mănăstirea Voivozi și Schitul Poiana Florilor, dependent de Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea.

Beneficiază de aceste tabere, care au ca scop familiarizarea copiilor și tinerilor cu valorile spirituale şi culturale ale tradiţiei ortodoxe, peste 100 de elevi de la şcolile şi liceele bihorene, selectaţi pe criterii sociale şi prin prisma rezultatelor obţinute în anul şcolar 2015-2016, la învăţătură şi purtare, precum şi la olimpiadele școlare.

Programul taberelor este diversificat şi cuprinde: ateliere de lucru, respectiv pictură de icoane pe sticlă, împletire de metanii, confecţionarea de cruciuliţe şi însuşirea muzicii bisericeşti; program spiritual, constând în participarea la slujbele de dimineaţa şi seara, cateheze şi discuţii-dezbateri pe diverse teme; excursii şi drumeţii; vizionare de filme cu mesaj creştin ortodox şi activităţi sportive.

Tabăra este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Mănăstirea Izbuc, Mănăstirea Voivozi și Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Oradea.

Tabere de creaţie „Împreună să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine” în Eparhia Oradiei – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente