Tabere cu ateliere, drumeții și program duhovnicesc

În perioada 30 iunie – 4 iulie, Parohia Ortodoxa Română Sibiu Cibin I și II a organizat la Centrul Pastoral Misionar de la Moeciu de Jos, județul Brașov, o tabără cu copiii de la Centrul Social-Educațional „Sfinții Brâncoveni” din Sibiu, informează „Ziarul Lumina”.

La tabăra de la Moeciu de Jos, organizată de Arhiepiscopia Sibiului, au participat 18 copii și doi însoțitori adulți. Masa și cazarea au fost oferite de parohie, iar copiii și-au plătit doar transportul și intrarea la obiectivele turistice vizitate, conform celor precizate de pr. Vasile Dariciuc, coordonatorul Departamentului pentru tineret din Arhiepiscopia Sibiului.

Astfel, copii au vizitat Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, Prima Școală Românească, Castelul Bran, Mănăstirea de la Șimon – Bran, Schitul de la Moeciu de Jos, din județul Brașov, obiective aflate în apropierea localității ce găzduiește tabăra. De asemenea, copiii au participat la ateliere de pictură pe sticlă, ateliere de împletit brățări, la atelierul de bătut toaca, la un atelier de bucătărie, la jocuri și drumeții. Din programul copiilor nu au lipsit preocupările duhovnicești, participând cu toții la rugăciunea de dimineață și la cea de seară, conform celor precizate de pr. Vasile Dariciuc.

Centrul „Sfântul Stelian”

Anul acesta este cel de al doilea când Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului organizează tabere pentru elevi la Centrul Pastoral-Misionar „Sfântul Stelian” din Moeciu de Jos, județul Brașov. Activitățile specifice acestor tabere sunt coordonate în acest an de animatori socio-educativi și asistenți de tabără. În vara acestui an, copiii și tinerii din Arhiepiscopia Sibiului, care doresc să aibă parte de o experiență de neuitat, au posibilitatea de a merge în taberele cu un specific aparte, având ca scop petrecerea timpului liber prin activități recreative și duhovnicești.

Spre deosebire de alte tabere, la cele de la Moeciu de Jos, unde există un centru modern, patronat de Sfântul Stelian, copiii și tinerii se pot bucura și de diferite evenimente, alături de joaca în aer liber, drumețiile și vizitele la obiective turistice. Copiii au parte de o atenție specială din partea unor animatori și asistenți de tabără care organizează diferite ateliere. Taberele durează cinci zile, timp în care tinerii pot face și drumeții în munți, pe lângă vizitarea unor obiective cu încărcătură istorică și spirituală.

În această vară sunt organizate patru serii de tabere la Moeciu de Jos. A doua serie de participanți va sosi la Moeciu de Jos pe 14 iulie, iar următoarea pe 21 iulie. Ultima tabără va avea loc în perioada 28 iulie – 1 august, după cum a precizat coordonatorul Departamentului pentru tineret din Arhiepiscopia Sibiului, pr. Vasile Dariciuc. Copiii beneficiază de spațiile moderne de cazare și de organizare a activităților, de trei mese pe zi și de toate serviciile oferite de organizatori.

Comentarii Facebook


Știri recente