Tabără socială pentru beneficiarii proiectului „Alege școala!”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, copii din Parohia Parava, Protopopiatul Sascut, beneficiari ai Proiectului „Alege școala!“, desfășurat în spațiul Centrului Educațional Inovativ „Sfântul Spiridon“ Parava, au plecat duminică, 9 august 2015, în tabăra socială organizată la Centrul Social Pastoral “Sf. Cruce Caraiman, din Bușteni, potrivit epr.ro.

Tabăra organizată de Patriarhia Română în colaborare cu fundația World Vision România se constituie ca o etapă în cadrul activităților educative ce sunt desfășurate pe parcursul proiectului „Alege școala!“. Acest proiect are ca scop diminuarea riscului de abandon școlar și a propus numeroase activități interesante, coordonate de preotul paroh și profesorul angajat, în urma cărora copiii au fost provocați să descopere importanța încrederii în forțele proprii, în puterea perseverenței, a comunicării, a toleranței, a iertării și a comuniunii.

„Profesorii supraveghetori vor avea grijă ca toți copiii să se simtă ca într-o mare familie. Socializarea este foarte importantă, dar și descoperirea unor competențe pe care copiii nu și le cunosc. Latura spirituală nu este nici ea uitată, adăugându-se celorlalte activități, sub forma rugăciunii, ca modalitate de mărturisire a credinței în Dumnezeu. Întrucât cei mai mulți dintre copii nu au mai fost niciodată într-o tabără, sperăm că impresiile lor peste timp se vor transforma în amintiri încărcate de emoție și bucurie. Acestea se vor adăuga celor acumulate pe parcursul derulării Școlii de vară, etapă fructuoasă a vacanței, despre care imaginile vorbesc de la sine”, a spus părintele Constantin Abageru.

Comentarii Facebook


Știri recente