Tabără social-educativă la Moneasa, judeţul Arad

Zeci de copii din centrele sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (DGASPC), vor fi prezenţi în perioada 19-25 iulie 2016, la activităţile desfăşurate în tabăra „Biserica este o îmbrăţişare”.

Evenimentul se va desfășura în staţiunea Moneasa și va avea ca scop promovarea valorilor sociale, morale şi creştine în rândul copiilor proveniţi din centrele de tip familial ale  DGASPC Arad.

Printre activităţile din tabăra se numără: drumeţiile, vizitarea diferitelor obiective turistice din zonă, participarea la cateheze, proiecţii de film sau desene animate cu specific ortodox (însoţite de discuţii). De asemenea, copiii vor participa zilnic la slujbele de la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitate.

Tabăra „Biserica este îmbrăţişare” este parte a unui proiect de colaborare dintre Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Arhiepiscopia Aradului. Până în acest moment, sute de copii de pe cuprinsul judeţului Arad au beneficiat de tabere gratuite.

Comentarii Facebook


Știri recente