Tabără social-educativă în stațiunea Moneasa

În ambientul oferit de tabăra școlară a stațiunii Moneasa, așezată la poalele munților Codru-Moma, pe valea pârâului Moneasa, a avut loc în luna lui Cuptor a doua ediție a Taberei social-educative „Biserica este o îmbrățișare”. Acest eveniment a făcut parte din proiectele cultural-științifice și social-educative derulate pe parcursul anului 2014 de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului, informează Ziarul Lumina.

Tabăra s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, coordonatori fiind subsemnatul și Ana-Maria Dragoș, director al Centrului Cultural Județean Arad.

Obiectivele propuse s-au realizat printr-o diversitate de activități ce au avut drept scop promovarea valorilor socio-moral-creștine în rândul copiilor proveniți din diverse medii sociale ale Arhiepiscopiei Aradului, formarea caracterului socio-moral al copiilor, construirea încrederii în sine, în semeni și în Dumnezeu, stimularea creativității, a imaginației și a spiritului de muncă în echipă. Activitățile principale au constat în discuții și comentarii asupra unor documentare, filme sau desene animate cu caracter creștin, în organizarea de cateheze, de vizite la obiectivele religioase și culturale din zona stațiunii Moneasa, de concursuri pe teme biblice, a unor workshopuri de cunoaștere și autocunoaștere sau cu tematică specifică, a unor jocuri în aer liber și a unor concursuri sportive. Fiecare zi a fost deschisă cu rugăciunile de dimineață și încheiată cu rugăciunile de seară pe care le-au citit elevii înșiși.

La final, a avut loc o premiere generală a tuturor elevilor participanți și o premiere specială a celor mai implicați dintre ei. Premiul I a fost acordat elevei Paula Tira, al II-lea lui Cătălin Matei, al III-lea lui Marius Danciu; mențiunea I Andreei Robu, mențiunea II lui Robert Gelu Motoarcă și mențiunea III lui Iustin Cătălin Bogaciu. Premii speciale au primit: Gabriel Robu și Cristian Nicolas Brad (pentru sport), Anamaria Caba (pentru sensibilitate artistică și implicare), Mihaela Cristina Dodean (pentru seriozitate și conștiinciozitate), Darius Manța (pentru expresivitate artistică), Florin Adochiței (pentru perspicacitate și implicare deosebită), Antonia Stoica și Anastasia Băcanu (pentru comportament exemplar).

Coordonatorii activităților au fost prof. dr. Anca Tomoioagă de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Oradea, diac. asist. dr. Florin Tomoioagă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, Universitatea din Oradea, învățătoarea Ana Topac, de la Școala Generală din Pâncota, și profesorul de religie Ioan Topac, de la Școala Generală din Felnac (jud. Arad). Și-au dat concursul pentru reușita activităților taberei și pr. Lucian Farcașiu de la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, protosinghel David Ionescu, starețul Schitului „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Moneasa și mai mulți preoți din protoieriile Ineu și Sebiș. La reușita tuturor activităților au contribuit mai multe firme și organizații de drept privat din Arad, Buteni și Lipova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…