Tabără social-educativă în Arhiepiscopia Aradului

Aproximativ 200 de tineri au participat, în perioada 7-11 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la Tabăra social-educativă pentru elevi și studenți „Hristos în mijlocul nostru”, în stațiunea montană Căsoaia, județul Arad, informează Ziarul Lumina. Programele și activitățile derulate de organizatori au avut ca scop promovarea valorilor sociale, morale și creștine în rândul tinerilor proveniți în special din liceele județelor Arad, Timiș, Hunedoara, Cluj și Bihor.

Obiectivele propuse s-au realizat printr-o diversitate de activități, care au avut drept scop formarea caracterului socio-moral al tinerilor, construirea încrederii în sine, în semeni și în Dumnezeu, stimularea creativității și depășirea unor probleme de relaționare cu care se confruntă tinerii, în special cei proveniți din medii defavorizate. „Activitățile principale au constat în discuții și comentarii asupra unor teme contemporane, în organizarea de cateheze, de vizite la obiectivele religioase și culturale din zona stațiunii Căsoaia, a unui concurs de interpretare muzicală (intitulat „Vocea Căsoaiei”, la care au participat patru interpreți și patru formații, dintre elevii talentați ai taberei), a unor workshopuri de cunoaștere și autocunoaștere sau cu tematică specifică, a unor jocuri în aer liber și a unor concursuri sportive (fotbal, badminton, atletism), care au fost premiate cu abonamente la sălile de sport din Arad sau la bazinul de înot”, a spus arhim. Teofan Mada, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului și coordonatorul proiectului.

Prin activitățile care s-au organizat în tabără s-au deschis noi orizonturi pentru o relaționare cât mai sănătoasă între tineri și pentru legarea de noi prietenii între participanți. „Trebuie să subliniem faptul că toți cei care au câștigat o secțiune a vreunui concurs artistic vor primi o excursie de o zi gratuită la Băile Felix, excursie în care vor vizita și câteva mănăstiri din județul Bihor. De asemenea, se va acorda și un premiu de excelență, pentru taberele organizate în acest an, și va consta într-un sejur de șase zile în Grecia, pentru o persoană ce reflectă preocupări de cunoaștere a ethosului ortodox. Dorim ca pe viitor să continuăm și să extindem aceste activități și în alte contexte”, a mai arătat arhim. Teofan Mada. Pe lângă premiile menționate, toți participanții au primit câte două icoane cu Maica Domnului de la Schitul românesc Podromou (Muntele Athos), una mică și una mare în format A2, o minge de volei, o carte, o șapcă și mai multe rechizite școlare și bunuri de uz comun. La reușita acestei tabere au contribuit pr. Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, pr. Petru Ursulescu, pr. Ioan Lazăr de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, Florin Koller, Ana Maria Jitea, Gabriel Izbinsky, actrița Georgiana Popan și mulți alții.

Comentarii Facebook


Știri recente