Tabăra SIR pentru elevii olimpici din Mitropolia Olteniei, la final

Tabăra SIR

Arhiepiscopia Craiovei, prin Sectorul Cultural şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, a organizat la începutul acestei luni cea de a II-a ediţie a Taberei de creaţie „Science-Intelligence-Research”, la Mănăstirea Tismana.

Activitatea s-a adresat elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură din cele patru eparhii ale Mitropoliei Olteniei, informează Pr. Ioniţă Apostolache, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Ca în fiecare an, Mitropolia Olteniei îi răsplăteşte pe elevii olimpici din cele cinci judeţe ale sale (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Râlnic şi Olt) cu o tabără organizată într-un cadru deosebit la Mănăstirea Tismana. Anul acesta, activitatea a avut loc în perioada 3-6 iulie, însumând mai multe activităţi creative şi recreative pentru cei 70 de elevi participanţi.

Astfel, pe lângă obişnuitele proiecţii de filme istorice, documentare, olimpicii au avut parte şi de drumeţii pe munte, vizite la Chioșcul lui Coșbuc, pelerinaj la Schitul Cioclovina de Jos, jocuri recreative, ateliere de creatie (pictură și modelaj). Finalul a fost încununat cu tradiţionalul foc de tabără, în jurul căruia participanţii au pregătit un program artistic. Nu au lipsit nici darurile, din partea organizatorilor fiind acordate diplome de participare, cărţi, şepci şi tricouri.

„O experienţă bine venită”

La finele programului din acest an, participanţii şi-au exprimat bucuria unei experienţe binecuvântate şi dorinţa de a fi prezenţi la următoarea ediţie, de anul următor.

Pentru noi Tabăra SIR a fost într-adevăr o experienţă bine venită. După o perioadă încărcată cu teme şi lecţii, am primit acest dar de a veni aici, la Tismana, alături de alţi elevi olimpici din judeţele oltene. Sperăm ca această tradiţie să continuie şi la anul şi, de ce nu, să venim şi atunci alături de cei mai buni, a spus Ioana Răruca, olimpică la Matematică.

Experienţa din acest an a fost un prilej de a mă apropia de Dumnezeu. Am fost mai aprope de natură şi de tot ceea ce este frumos şi binecuvântat. Activităţile au fost de asemenea foarte frumoase şi constructive pentru fiecare dintre noi, a declarat Gelu Popescu, olimpic la Limba Engleză.

Dorinţa noastră prin această iniţiativă a fost dintru început sprijinirea orei de religie, ca materie de mare importanţă în creşterea şi edificarea copiilor de azi şi tinerilor de mâine. Mulţumim în primul rând Părintelui Mitropolit pentru încrederea şi dragostea cu care a împodobit această iniţativă binecuvântată, a spus Cristina Stamaroiu, directorul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente