Tabăra „Sf. Veronica” de la Vancouver invită tinerii la reflecție despre locul lor în familie și Biserică

Parohia „Sf. Ier. Nicolae și Sf. Proroc Ilie” din Port Kells, în Regiunea Vancouver, organizează, începând din 23 august, o tabără de o săptămână pentru tinerii enoriași ortodocși români cu vârste între 8 și 16 ani.

Principalele teme ale taberei vor fi: „Locul meu în familie” – „Locul meu în Biserică” și „Cimitirul vesel de la Săpânța”. Pe marginea lor vor avea loc prezentări individuale, discuții, dezbateri și activități de grup.

Tinerii vor expune la finalul taberei troițele din lemn confecționate de domnul Grigore Georgescu și personalizate de ei cu versuri inspirate de crucile de la Săpânța.

Copiii vor mai învăța cum se cultivă legumele și vor planta pomi, iar de la bunicuțele parohiei vor învăța să pună și să strângă masa.

Nu vor lipsi nici momentele liturgice și darurile constând în cărți de rugăciune bilingve, pe care copiii le vor citi dimineața, la mese și seara.

Sejurul va fi completat cu drumeții prin pădure, în Parcul Port Kells și la Fort Langley, de un foc de tabără și un atelier de clătite.

Tabăra se va încheia cu spectacolul final, în care copiii, ajutați de un actor, vor pune în scenă schițele lui Ion Luca Caragiale: „Domnul Goe” și „Bubico”. Prin intermediul acestei activități, ei vor medita la principala temă a taberei, cea referitoare la locul lor în familie.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente