Tabără românească de vară la Auburn, New York

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi a organizat o tabără de vară pentru copiii și tinerii din parohiile ortodoxe românești. Spre deosebire de anii trecuți, tabăra românească „Sfânta Filofteia” se desfășoară pe malul lacului Cayuga, la Auburn, în centrul statului american New York, a fost deschisă la 6 iulie și se va încheia sâmbătă, 3 august, informează Ziarul Lumina.

În prima parte a taberei de vară, 6-20 iulie, au participat copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani, iar în aceste zile participă tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Tematica taberei de vară este „Sfinții Constantin și Elena: puterea credinței și libertatea religioasă”, iar programul include participarea la slujbele de dimineață și seară, dans popular, pictură de icoane pe sticlă, ore de muzică, limba română, lectură și discuții deschise, dar și activități sportive și interactive, precum înot, caiac, canoe, wind surfing, volei, fotbal, drumeții.

Copiii și tinerii participanți la tabăra românească „Sfânta Filofteia” de la Auburn au avut în mijlocul lor pe IPS Arhiepiscop Nicolae și pe PS Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar.

Comentarii Facebook


Știri recente