Tabăra „Pridvoarele credinței” a tinerilor din Arhiepiscopia Râmnicului

În perioada 24-29 august 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim și din încredințarea și sprijinul Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Fundația World Vision România, Biroul Zonal Vâlcea, a organizat Tabăra „Pridvoarele credinței”, la care au fost implicați copii din parohiile Blejani, Ciorăști, Galicea, Frâncești, Gorunești, Ionești II, Mihăești, Scundu, Urși-Popești, Troianu și Valea-Bisericii.

Copiii, însoțiți de Pr. Ionuț Rădulescu și Prof. Florina Șerban, au fost cazați în localitatea Bran, județul Brașov, și au vizitat lăcașuri de cult precum Mănăstirea Sinaia, Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului și Mănăstirea Curtea de Argeș. Au vizitat Castelul Peleș și Castelul Bran unde au vizitat Muzeul Vămii.

Prima școală românească din Șcheii Brașovului, dar și Cetatea Râșnov și peștera au constituit puncte de atracție pentru micii exploratori care au luat parte cu bucurie și entuziasm la drumețiile organizate pe Cheile Grădiștei sau Moeciu de Sus.

„Tabăra „Pridvoarele credinței” căreia i se alătură Cozia și Râmnicu Vâlcea – organizate în această perioadă – constituie un prilej de întâlnire a adolescenților care participă la proiectele catehetice ale Arhiepiscopiei Râmnicului. Astfel, tinerii au șansa de a se cunoaște, de a se ruga împreună, de a-și împărtăși experiențe pe care le-au trăit în cadrul activităților catehetice, de a descoperi oameni de la care pot învăța lucruri frumoase și de a vizita locuri pe care nu au avut ocazia să le vadă. În același timp, tabăra le-a oferit bucuria de a participa la un pelerinaj prin locuri binecuvântate de Dumnezeu la care s-au recules și excursii la importantele obiective turistice din zona Ardealului. Toate acestea i-a unit și le-a creat emoție sinceră tinerilor, mulți dintre ei aflați pentru prima dată într-o tabără. Ei au mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim, Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul și reprezentanților Word Vision România pentru toate aceste bucurii și au mărturisit că jocul se poate alătura rugăciunii și faptelor bune.”, a precizat Pr. Constantin Olariu, inspector de catehizare în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente