Tabără pentru un grup de copii de la centrele parohiale din Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, a organizat în perioada 5-8 septembrie 2017 tabăra pentru copii intitulată Povești pentru suflet. Aceasta a avut loc la Centrul de Agrement Trecătoarea Cerbilor din stațiunea montană Păltiniș, județul Sibiu.

Beneficiarii taberei au fost 12 copii de la Centrele de zi de pe lângă mai multe biserici sibiene:

  • Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil-Trei Stejari;
  • Biserica Pogorârea Sfântului Duh din cartierul Valea Aurie;
  • Biserica Înălțarea Domnului de pe Bulevardul Mihai Viteazul;
  • Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Turnisor.

Participanți au luat parte la numeroase activități educative și culturale. Aceștia au învățat multe lucruri noi prin intermediul jocurilor și au participat la ateliere de creație.

Totodată, în cadrul taberei, copiii au vizitat stațiunea Păltiniș și au participat la cursuri în care au învățat să ofere primul ajutor. De asemenea, cei mici au aflat cum să circule corespunzător în cadrul unei activități organizate de Serviciul Rutier al Politiei Sibiene.

Hrana caldă pentru copiii din tabără a fost oferită în această perioadă de Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, iar cazarea a fost oferită de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Tabăra a fost organizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, Biblioteca Județeană Astra, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, prin Serviciul Rutier și Asociatia Arca lui Anca.

Comentarii Facebook


Știri recente