Tabără pentru tineri la Mănăstirea Caraiman

50 de tineri din mai multe parohii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor se află în aceste zile la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, județul Prahova, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Pe munte, spre Cruce!”, informează Ziarul Lumina.

Cei 50 de tineri participanți sunt însoțiți și îndrumați de Cristinel Rusu, inspector la Sectorul învățământ și activități cu tineretul. În primele zile, cu sprijinul directorului Rezervației Naturale Bucegi, Horia Iuncu, și al reprezentanților Jandarmeriei montane Bușteni, participanții au fost în drumeții montane, pentru cunoașterea locurilor ce pot fi ecologizate: pe Valea Cerbului până la cabana Gura Diham, spre cascada Urlătoarea-Poiana Țapului, cele mai vizitate trasee din Parcul Național Bucegi. Tinerii au vizitat și Palatul Cantacuzino din Bușteni și Palatul Peleș din Sinaia. „În zilele care au mai rămas avem în plan să urcăm cu telecabina de la Bușteni către Babele și de acolo spre Crucea Eroilor Neamului, situată la baza vârfului Caraiman, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase zone geografice din zonă. Odată ajunși la Cruce, dacă vom avea parte de condiții meteo favorabile, vom citi Acatistul Sfintei Cruci. Mulțumesc domnului director de la telecabina Sinaia, care ne-a facilitat transportul printr-o reducere substanțială acordată întregului grup. Drumețiile vor continua pe traseele către Valea Spumoasă și Poiana Stânii. Pentru ziua de vineri am pregătit acțiunea voluntară de ecologizare în zona Poiana Izvoarelor, cu participarea întregului grup și cu sprijinul Primăriei Bușteni. Pe lângă participarea la programul liturgic de la mănăstire și drumețiile montane, după masa de prânz avem mai multe seminarii pe diferite teme în legătură cu eco-teologia, martiriul Sfinților Brâncoveni, Sfânta Spovedanie și Dumnezeiasca Euharistie, despre care ne-a vorbit preacuviosul părinte stareț David Petrovici al Mănăstirii Caraiman, iar un reprezentant de la Parcul Național Bucegi va ține un seminar despre fauna și flora din Rezervația Naturală Bucegi. Tinerii s-au arătat foarte entuziasmați față de activitățile desfășurate. Duminică vom avea parte de o cină festivă la mănăstire, în urma căreia toți tinerii vor primi diplome de participare”, a precizat inspectorul eparhial Cristinel Rusu.

„Am întâlnit oameni deosebiți. S-au pus bazele unor prietenii care sperăm să se continue și după această săptămână. Au fost zile cu program diversificat, cu multe drumeții și cu participare la slujbe”, a spus Iuliana Andrei.

„Apreciez inițiativa, organizarea și buna desfășurare a acestei tabere. Am rămas plăcut impresionat de această experiență și, cu voia Bunului Dumnezeu, vremea a ținut cu noi. Personalul deosebit de prietenos a întregit pe deplin atmosfera. Vă mulțumim!”, a subliniat Ștefan Costache.

„Mănăstirea Caraiman ne-a așteptat cu porțile deschise, munții se înălțau impunători în jurul nostru, dar cărările lor ne îndemnau totuși să nu zăbovim. Toate aceste lucruri, precum și oamenii minunați care ne însoțesc ne-au făcut pe mine și pe colegii mei să ne transformăm din colegi în prieteni și să creăm anumite legături, pe care sperăm timpul nu le va lăsa să se dovedească efemere”, a mai spus Ioana Georgescu.

A doua serie a taberei începe luni, 28 iulie, și se încheie duminică, 3 august.

Proiectul este coordonat de Sectorul învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente