Tabără pentru tineri la Centrul Internațional de Tineret de la Cetea, Alba Iulia

La 19 august 2013 și-a deschis porțile încă o tabără de tineret, tebere pe care Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia le organizează pentru tinerii din Eparhie.

Tabăra se desfășoară la Centrul Internațional de Tineret de la Cetea, potrivit reintregirea.ro. În această tabără participă 18 tineri, însoțiți de doi supraveghetori și părintele Ionuț Velcherean.

Taberele au un program bogat, bine stabilit, ce le oferă tinerilor din parohii o modalitate plăcută și eficientă de petrecere a vacanței de vară. Programul include rugăciunea de dimineață și de seară, ateliere de discuții pe diferite teme de interes pentru tineri, o serie de 10 concursuri și întreceri cu numele „Olimpiada Sfințeniei”, jocuri de tabără, de auto-cunoaștere, de comunicare, de team-building, seri speciale (teatru improvizat, film, muzică, poezie, lectură din Sfânta Scriptură, obiceiuri și tradiții locale), drumeții și foc de tabără.

În taberele organizate de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, tinerii se află într-un mediu de siguranță, fiind însoțiți de preoți. În aceste tabere, ei au posibilitatea de a descoperi natura, jocul, muntele, rugăciunea, respectul, comunicarea liberă și pe ei înșiși, într-o atmosferă curată și sinceră. Petrecând prea mult timp în fața televizorului sau a calculatorului, tinerii se pierd în mediul virtual și fug de realitate, uitând să se comporte potrivit vârstei și înstrăinându-se de familie și de Dumnezeu.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente