Tabără pentru copiii românilor din diaspora, la mănăstirea Tismana

La Mănăstirea Tismana, din județul Gorj, se va desfășura în perioada 5-31 iulie cea de-a treia ediție a Taberei de Tradiție și Spiritualitate Ortodoxă. Manifestarea este organizată de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale. Beneficiarii acestui program sunt peste 100 de copii din diaspora si peste 40 de copii proveniți din familii dezavantajate.

Tabăra oferă și posibilitatea mai multor copii de etnie rromă să se bucure de comuniunea cu copii de aceeași vârstă, a menționat preot Mircea Cristian Filip, consilier în cadrul Mitropoliei Române a Europei Occidentale și Meridionale.

În cadrul Taberei de Tradiție și Spiritualitate Ortodoxă de la Tismana, copiii vor participa la un program de rugăciune și întâlniri duhovnicești, dar și la programe recreative. Printre personalitățile duhovnicești care vor dialoga cu copii se află și Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, precum și Preasfințitul Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al aceleiași Mitropolii.

Programele recreative includ dansul popular, teatrul, muzica, expresia plastică, fiind completate și de diferite activități sportive.

Organizarea taberelor pentru copiii românilor din diaspora la Mănăstirea Tismana are scopul de a le oferi acestora posibilitatea de a intra în contact cu religia ortodoxă și tradițiile culturale românești.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente