Tabără pentru copiii ocrotiți în Așezământul Social Sf. Gheorghe din Sebeș

Copiii ocrotiți în casa de tip familial din cadrul Așezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeș au petrecut ultima parte a lunii iulie în tabără la mare.

Cei zece copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani s-au bucurat în acest an de șase zile la mare în stațiunea Albena din Bulgaria. Copiii au avut parte și de excursii la Varna și Nisipurile de Aur, fiind răsplătiți astfel pentru buna conduită pe care au avut-o pe parcursul ultimului an școlar, după cum informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

Potrivit președintelui Asociației Filantropia Ortodoxă Sebeș, părintele Gheorghe Marin, asociația organizează în fiecare an tabere, excursii sau alte acțiuni pentru copiii ocrotiți în cadrul Așezământului Social „Sfântul Gheorghe” din Sebeș astfel încât acestora să nu le lipsească dragostea și căldura părintească.

Așezământul social „Sfântul Gheorghe” din Sebeș a fost inaugurat în anul 2007 și funcționează în prezent cu 6 module sociale acreditate pentru 120 de beneficiari respectiv: casă de tip familial, centru de zi pentru copii, serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice și a celor cu handicap, cantină socială și un atelier protejat pentru persoane cu handicap. În cadrul casei de tip familial sunt ocrotiți în prezent 10 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, aflați în dificultate, iar centrul de zi pentru copii are ca scop prevenirea abandonului școlar și familial pentru 30 copii din municipiul Sebeș, care provin din familii defavorizate, dezorganizate sau monoparentale, precum și din familii cu venituri reduse și nivel educațional scăzut.

Comentarii Facebook


Știri recente