Tabără pentru copiii din Slimnic, Protopopiatul Sibiu

Un grup de zece copii din Parohia Slimnic, Protopopiatul Sibiu, a participat timp de o săptămână la o tabără desfășurată la Mănăstirea Turnu, județul Vâlcea. Copiii din parohia sibiană au fost însoțiți de profesoarele Vera Piț și Maria Cioconea, iar tabăra a fost organizată după modelul unui centru de vacanță, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La întoarcere, la Centrul parohial „Sfinții Timotei și Mavra” din Slimnic s-a organizat o expoziție cu desenele realizate în tabără.

Micuții participanți la tabăra de la Turnu s-au bucurat în cele șapte zile de activitățile specifice unei astfel de tabere. Astfel, în fiecare zi, copiii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica mănăstirii aflată sub ocrotirea Maicii Domnului. Apoi, au fost organizate ateliere de confecționare a mai multor tipuri de obiecte din materialele diverse. De asemenea, copiii au realizat desene inspirate din mediul spiritual și natural, au participat la jocuri de socializare în curtea campusului, unde au fost cazați, și la un concurs cu întrebări din istoricul așezământului aflat pe Valea Oltului. Nu în ultimul rând, copiii au avut parte de clipe de neuitat într-o drumeție către mănăstirile învecinate, și anume Cozia și Stânișoara.

Expoziție la Slimnic

În tabăra de la Mănăstirea Turnu, copiii au avut ocazia să se familiarizeze cu mediul monahal, având posibilitatea de a afla numeroase întâmplări din Pateric, relatate de monahii de la așezământ. Toate acestea au înlocuit, timp de câteva zile, conectarea copiilor la mediul virtual și le-au adus amintiri frumoase pe care nu le vor uita niciodată, așa cum au mărturisit.

Materialele necesare activităților au fost asigurate prin intermediul Asociației franceze Pacé-Slimnic, care, în fiecare an, sprijină astfel de evenimente.

La întoarcere, copiii au venit la Centrul parohial „Sfinții Timotei și Mavra” din Slimnic, unde s-a organizat o expoziție cu desenele realizate în tabără.

Centrul din Slimnic a fost înființat în 2010 pentru a oferi copiilor din parohie o alternativă de petrecere a timpului liber. Între proiectele desfășurate cu implicarea tinerilor de la centrul parohial amintim „O troiță pe lună”, prin care au fost restaurate mai multe troițe din sat, „Judecata poveștilor” și „Maratonul inimii”, iar cea mai cunoscută activitate a copiilor a fost realizarea de cruci-potir din lemn, inscripționate cu citate din operele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei sau ale Sfinților Părinți.

Comentarii Facebook


Știri recente