Tabără pentru copiii cu dizabilități multiple și severe ocrotiți în Casele de tip familial Sfânta Ana și Sfânta Maria din Alba Iulia

Un număr de 9 copii cu dizabilități multiple și severe ocrotiți în Casele de tip familial „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” din Alba Iulia s-au bucurat în perioada 15 – 21 iulie de o tabără în stațiunea Eforie Nord, informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba.

Tabăra de agrement și terapie a fost organizată de Filiala Totoi a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Primăria Cumpăna din județul Constanța. Administrația locală le-a asigurat copiilor și însoțitorilor condiții optime de cazare și hrană, transportul fiind asigurat de Filiala Totoi a Asociației Filantropia Ortodoxă. Copiii, însoțiți de patru adulți, au fost cazați la un complex din stațiunea Eforie Nord. Pe lângă cura la mare, copii au efectuat zilnic câte o excursie în stațiunile Mării Negre, vizitând mai multe obiective turistice: Delfinariul, Acvariul și Planetariul din Constanța, s-au putut plimba cu telegondola și au vizitat Parcul Aqualand în Mamaia și stațiunile Costinești și Eforie. În toate aceste deplasări copiii au fost însoțiți de asistentul social al Primăriei Cumpăna care le-a asigurat transportul și ghidajul.

„Primăria Cumpăna, prin doamna primar Mariana Gaju, domnul viceprimar, Consiliul Local și doamna asistent social Marilena Ceaușescu au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca beneficiarii taberei să fie cât mai mulțumiți și mai ales să se bucure de aerul și terapia de la malul Mării Negre, pe care copiii nu au văzut-o niciodată. Calde mulțumiri, stimă și considerație tuturor celor care ne-au ajutat să oferim acestor copii greu încercați de destin, câteva clipe de fericire și momente de neuitat, în special reprezentanților Primăriei Cumpăna din județul Constanța și mai ales doamnei primar Mariana Gaju, care s-a implicat în mod direct cu dragoste și compasiune în activitatea noastră, presărând bucurie și fericire în ochii și sufletul acestor copii” a precizat părintele Teofil Slevaș, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Totoi.

Casele de tip familial „Sfânta Ana” și „Sfânta Maria” din Alba Iulia ocrotesc în prezent 30 de copii cu dizabilități multiple și severe, cu vârste între 2 luni și 18 ani. Copiii provin în mare parte din fostul Leagăn de copii din Alba Iulia, care în anii 2000 a fost desființat în cadrul procesului de reorganizare a sistemului de asistență socială din România. Cele două case de tip familial funcționează în cadrul unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Filiala Filantropia Ortodoxă Totoi, Consiliul Județean Alba și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente