Tabără la Mănăstirea Voivozi. Participanții au învățat să picteze icoane pe sticlă

20 de elevi din localitățile Voivozi de Șimian și Valea lui Mihai (județul Bihor) au participat recent la o tabără organizată la Mănăstirea Voivozi. Copiii au fost însoțiți de Maria Furău, învățătoare la Școala Gimnazială din Voivozi de Șimian, precum și de Viorica Cherteș, Președintele Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei.

În cadrul taberei, copiii au învățat să picteze icoane pe sticlă, după modele iconografice tradiționale. De asemenea, aceștia au luat parte la numeroase activități recreative și educative.

Astfel, ei au putut vizita tabăra de la Pădurea Neagră. Totodată, copiii au avut ocazia să vizioneze filme precum Amintiri din copilărie, ecranizare după povestirile lui Ion Creangă. La finalul taberei, a fost organizat tradiționalul foc de tabără, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Întorși acasă, toți participanții au fost prezenți duminică, 30 iulie 2017,  la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată în biserica parohială din Voivozi de Șimian. Părintele paroh Bogdan Feher a sfințit icoanele care au fost pictate de copii în tabără, fiecare ducându-și acasă icoana pictată.

Tabăra a fost organizată de Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (A.F.O.R.E.O.) și Parohia Voivozi de Șimian, Protopopiatul Marghita.

Mănăstirea Voivozi este o străveche vatră monahală, atestată arheologic încă din secolul al XIV-lea, din vremea voievozilor Balc şi Drag, nepoţi ai lui Dragoş Descălecătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente