Tabără organizată de Protopopiatul Făgăraș II

37 de copii s-au întors vineri, 23 august, din Tabăra de vară „Țara minunată”, după cum aflăm din Ziarul Lumina. Această a doua ediție, organizată de Protopopiatul ortodox Făgăraș II, i-a ținut pe participanți departe de tehnologie și aglomerația urbană. Timp de cinci zile, ei s-au bucurat de valoarea comuniunii și a prieteniei, participând împreună la jocuri și diverse ateliere de creație.

Într-un cadru istoric de poveste, cu dealuri pline cu flori și plante de leac, departe de poluarea și agitația urbană, organizatorii i-au întreținut pe copii cu diverse workshop-uri și activități creative și recreative. Cele cinci zile, marcate de rugăciuni la care copiii au fost implicați activ, au fost bogate în ateliere de creație (pictură pe ghips, colaje cu burete, felicitări, pictură pe sticlă etc.) dar și de lecții interactive.

Seminarul „Țara bunicilor”, realizat de Ioana Hașu – jurnalist și cercetător al Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) -, le-a prezentat copiilor istoria recentă (instaurarea comunismului și rezistența împotriva regimului), implicându-i activ prin metode adaptate vârstei și diverse jocuri. Această incursiune într-un trecut cu care copiii nu se întâlnesc în lecțiile de istorie de la școală, dar face parte din viața părinților și bunicilor lor, i-a ajutat pe participanți să înțeleagă prezentul și să prețuiască valoarea libertății.

În cadrul activităților organizate de echipa de training a Organizației „Letâs do it, Romania!”, copiii au învățat să se bucure de natură, fără să o distrugă, și să fie chibzuiți în folosirea resurselor naturale primite de la Dumnezeu. Jocurile, concursurile și vânătoarea de comori au fost modalități active și distractive folosite în învățare.

Tot din seria atelierelor interactive, educative și creative au făcut parte și atelierul foto, atelierul de gătit, acțiunile „Fii pe fază!” (acordarea primului ajutor) și „Unde suntem?” (prezentare istorico-geografică a zonei).

Iar pentru dezvoltarea creativității și abilității de a lucra în echipă, copiii au avut la dispoziție ateliere în care și-au compus versurile unui imn al taberei și au realizat un steag reprezentativ.

Pentru că a fost o tabără a dragostei și bucuriei, participanții au avut posibilitatea să doneze bani și pentru alți copii, care nu și-ar fi permis o astfel de tabără. Responsabilitatea pentru cei din jur și mărinimia unor suflete generoase au făcut, astfel, posibilă împlinirea visului unor copii care nu au ieșit niciodată din satul lor.

Găzduirea Taberei „Țara minunată” a fost asigurată de Centrul de Tineret din Seliștat, iar activitățile au fost oferite de voluntari, care au ales să dăruiască din timpul și dragostea lor pentru cei mici.

„O tabără minunată”

Iată care au fost cuvintele copiilor participanți, la încheierea taberei: „Pentru mine a fost prima tabără de vară și chiar m-am distrat. Această tabără m-a ajutat să mă apropii mai mult de Dumnezeu și a fost o ocazie să ne îndepărtăm de tehnologie” (Claudia, 9 ani).

„Am avut multe activități distractive și educative. Ne-am jucat tot timpul și a fost foarte frumos. Am aflat și multe lucruri despre comunism, ne-a impresionat pe toți. Tabăra «Țara minunată» este cea mai frumoasă tabără!” (Bianca, 12 ani).

„Mie mi-a plăcut cel mai mult cum ne-am rugat, cum ne-am jucat și în rest†¦ tot!” (Claudiu, 14 ani).

Comentarii Facebook


Știri recente