Tabăra Națională Studențească

În perioada 17-26 septembrie, la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul – din localitatea Găbud, județul Alba, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filialele Timișoara, Oradea și Craiova, alături de Liga Studenților din Timișoara, Oradea și Cluj și Organizația Tinerilor din Sibiu, organizează a II-a etapă a Taberei Naționale Studențești „Părintele Teofil Părăian”.

Tabara este organizată de tineri pentru tineri, iar anul trecut i-a avut ca invitați pe actorul Mircea Albulescu alături de scriitorul și istoricul Vasile Lupașc.

Ediția din această toamnă îi va avea ca invitați pe Virgiliu Gheorghe – biofizician și pe conf. dr. Adrian Lemeni – fostul Secretar de Stat la Ministerul Culturii si Cultelor, care vor susține mai multe prelegeri abordând teme referitoare la PROVOCĂRILE LUMII DE AZI: media și identitate, dependențe, identitate de gen, sexualitate și familie, păstrarea valorilor românești.

Programul taberei presupune participarea la slujbe, conferințe și discuții, vizionarea de filme documentare, ateliere de muzică psaltică și cântece istorice și integrarea tinerilor în viața de obște prin participarea la treburile zilnice din mănăstire.

Tabăra va culmina cu hramul mânăstirii – Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, sărbătorit în data de 26 septembrie, când vă propunem să descoperiți, în acest cadru împletit din mănăstire și sat, o farâmă din moștenirea pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri, prin îmbrăcarea costumelor tradiționale românești.

Termenul final pentru înscrieri este 12 septembrie. Menționăm că participarea în tabără este gratuită. Cazarea și masa sunt asigurate de Mânăstirea Oașa, după cum ne-a transmis Elena Ciorogariu

Comentarii Facebook


Știri recente