Tabără la Piatra Craiului

La tabăra studențească organizată de ASCOR la Piatra Craiului, județul Cluj, în apropierea Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, cei peste 100 de studenți au participat la un program duhovnicesc, discuții tematice, excursii, ateliere practice de muzică psaltică, toacă, metaniere, teatru și poezie, informează „Ziarul Lumina”.

În mijlocul tinerilor care participă la tabăra studențească organizată de ASCOR la Piatra Craiului, județul Cluj, s-a aflat, luni 12 august, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Ierarhul a săvârșit slujba Vecerniei și Paraclisul Maicii Domnului și a adresat, la final, câteva îndemnuri duhovnicești. La rândul lor, tinerii au prezentat un program artistic, cu recitaluri de poezie și cântece religioase. Tabăra studențească de la Piatra Craiului a debutat pe 4 august, cu participarea tinerilor la slujbele dedicate hramului Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”. Pe 5 august, după Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, tinerii s-au bucurat, apoi, de prezența ierarhului în mijlocul lor, care le-a vorbit acestora despre mărturisirea de credință ortodoxă, oferindu-le îndemnuri și sfaturi părintești pentru intensificarea vieții duhovnicești. De asemenea, tinerii participanți la tabăra studențească ASCOR de la Piatra Craiului au primit, pe 8 august, vizita Înaltpreasfințitului Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care a purtat discuții tematice cu studenții și a răspuns la întrebările acestora.

Program catehetic

Tabăra studențească ASCOR de la Piatra Craiului se desfășoară în apropierea Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” în perioada 4-14 august. În aceste 10 zile, cei peste 100 de studenți iau parte la un program duhovnicesc, discuții tematice, excursii, ateliere practice de muzică psaltică, toacă, metaniere, teatru și poezie.

Dimineața și seara tinerii participă la un program catehetic susținut de pr. Ciprian Negreanu, pe tema Psalmilor și a Cărții lui Iov. Potrivit vicepreședintelui ASCOR Cluj, Oana Băilă, în programul taberei au fost incluse și concursuri și jocuri interactive, precum și drumeții. Duminică, 11 august, după participarea la Sfânta Liturghie, tinerii au vizitat Castelul „Octavian Goga” și barajul de la Valea Drăganului, fiind încântați de peisaje. Tabăra studențească de la Piatra Craiului organizată de ASCOR se încheie azi, în ajunul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente