Tabără la Mănăstirea Sfânta Cruce – Caraiman

Copiii de la cele cinci centrele educaționale ale Arhiepiscopiei Timișoarei au participat în perioada 8-14 iulie la o tabără organizată la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, județul Prahova, potrivit mitropolia-banatului.ro. Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”, în care Arhiepiscopia Timișoarei este partener.

Tabăra a fost dedicată copiilor din cele cinci centre educaționale din județul Timiș, respectiv de la Timișoara, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare și Deta, însoțiți de îndrumătorii lor. „În această perioadă, copiii s-au bucurat de vizitarea mai multor obiective turistice, dar și de o serie de activități desfășurate în cadrul complexului mănăstirii. Astfel, s-a vizitat Brașovul, unde bucuria, admirația, dar și distracția au fost oferite cunoscând locații de larg interes din orașul de sub Tâmpa: Piața Sfatului, Prima Școală Românească, Biserica Neagră și atrăgătoarea Promenadă Sub Tâmpa. Un alt oraș care a trezit un mare interes și a oferit un bagaj sporit de cunoștințe, a fost Sinaia, prin vizitarea Castelului Peleș, Pelișorul, Gara Sinaia și Mănăstirea Sinaia. Activitățile educative și de socializare desfășurate la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman au fost îmbinate cu participarea la programul liturgic al așezământului, dar și cu numeroase activități recreative și sportive. Au avut loc adevărate competiții sportive, care au implicat atât băieții, cât și fetele, prin jocuri de fotbal, volei, handbal, tenis și badminton. De asemenea, au avut loc drumeții către Cascada Urlătoarea, urmând ca în ultima zi, toate aceste activități să fie apreciate în jurul unui foc de tabără. La întoarcere, un ultim popas al copiilor a fost în Sibiu, unde au vizitat Complexul național muzeal „Astra””, a precizat Romeo Dumitrașcu, coordonator regional în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale”.

125 de beneficiari în cadrul celor 5 centre din Timiș

Cele cinci centrele educaționale din județul Timiș funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei, și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. În fiecare centru educațional sunt beneficiari câte 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă și de o gustare rece, de sprijin în efectuarea temelor și de meditații pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice. În cadrul centrelor, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice și de întreținere a spațiului personal. Ei sunt încurajați să comunice în orice ocazie, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalți, să învețe să își cunoască și să-și apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți.

Comentarii Facebook


Știri recente