Tabăra „Împreună, să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine”, în Episcopia Oradiei

Peste 100 de copii au participat la cea de-a noua ediţie a taberei de creaţie religioasă intitulată „Împreună, să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine”, din Episcopia Oradiei. Evenimentul a avut loc în perioada 04-09 iulie 2016. Cele trei serii ale taberei din acest an s-au desfăşurat, în paralel, la Mănăstirea Izbuc, Mănăstirea Voievozi şi Schitul Poiana Florilor.

Elevii au fost selectaţi în funcţie de rezultatele deosebite la învăţătură şi purtare, de premiile obţinute la Olimpiada de religie, etapele judeţeană şi naţională şi, nu în ultimul rând, de situaţia socială şi economică a familiilor din care provin. Scopul taberei a fost acela de a le oferi copiilor şi tinerilor o alternativă creştină, viabilă şi educativă de petrecere a timpului liber. O componentă importantă a taberei a fost reprezentată de cursurile de pictură pe sticlă, fiecare copil pictând cel puţin o icoană. Creaţiile realizate sub îndrumarea unor profesori voluntari vor fi expuse în cadrul unei expoziţii care va fi vernisată imediat după începerea anului şcolar 2016-2017, a precizat pr. prof. Radu Rus, Consilier pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul – Episcopia Oradiei.

De asemenea, zilnic, copiii au participat la Sfânta Liturghie şi la cateheze care au avut teme variate, menite să răspundă nevoilor duhovniceşti ale acestora. Din programul taberei n-au lipsit drumeţiile, concursurile pe teme de cunoştinţe religioase, cursurile de muzică bisericească, vizionările de documentare religioase şi filme cu mesaj creştin sau întrecerile sportive.

Evenimentul a fost organizat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, de Asociaţia Filantropia Oradea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean Bihor.

13639570_611927355656341_2071475343_o

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente