Tabără gratuită pentru copii organizată de Arhiepiscopia Sibiului

Arhiepiscopia Sibiului organizează pentru al doilea an consecutiv o tabără socială pentru copii în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa. Tabăra se desfășoară în perioada 04-11 iunie, iar cei 50 de copii participanți provin din  centrele de tineret ale unor parohii din judeţele Sibiu şi Braşov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Copiii sunt implicaţi în jocuri care încurajează spiritul de echipă, dezvoltă abilităţile de comunicare, socializare în grup şi antrenează fizic participanţii, prin competiţii sportive. Copiii sunt foarte încântaţi de ospitalitatea gazdelor, peisajele de vis, activităţile recreative dar mai ales activităţile din apă. Urmează ca în zilele următoare bucuria copiilor să fie şi mai mare după ce se va merge la delfinariu, urmând apoi şi multe activităţi recreative pregătite de gazdele de la malul mării, a spus Flavius Sava, inspector de misiune la Arhiepiscopia Sibiului.

Copiii provin din familii cu posibilități material reduse, iar activitățile au scop educativ și reacreativ.

Această iniţiativă se poate constitui un exemplu pentru credincioşii care pot şi doresc să sprijine copiii cu rezultate bune la învăţătură dar fără posibilităţi materiale, oferind locuri gratuite în tabere, ca o încurajare în educaţia copiilor, a mai spus Flavius Sava.

Activitățile sunt coordonate de reprezentanți ai Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu echipa de specialiști în activităţile pentru copii şi tineret.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente