Tabăra de vară Sfântul Apostol Andrei, la Lugoj

În perioada 27 iulie – 3 august, în Parohia Lugoj-Dealul Viilor, Protopopiatul Lugoj, se desfășoară cea de-a treia ediție a taberei de vară „Sfântul Apostol Andrei”, coordonată de părintele Traian Birăiescu, parohul bisericii, informează „Ziarul Lumina”.

Timp de o săptămână, 85 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani din Lugoj participă la o serie de activități cu caracter educativ-practic, dar și spiritual, în cadrul unei tabere de vară, coordonată de parohia lugojeană „Dealul Viilor”. În acest an, programul dedicat copiilor și tinerilor participanți a cuprins numeroase activități educative, de creație și sportive, precum și vizite la mai multe obiective importante din zonă. „Începutul taberei a fost marcat la biserica noastră parohială cu oficierea Sfintei Liturghii și a unei slujbe de binecuvântare pentru participanți, atât copii, cât și părinți. Prima activitate a cuprins deplasarea la pescăria Icloda din apropierea Lugojului, unde cei mici, alături de colegii lor mai mari, au deprins câteva dintre secretele pescuitului. Programul taberei a continuat a doua zi cu activități educative și creative, ce au cuprins lecții de limbă engleză alături de doamna profesoară Dana Cnejevici și împletiri de metanii și cruciulițe din șnur. Miercuri dimineața, alături de preoții Aurel Andrieș de la Parohia Jabăr, Ioan Last de la Parohia Cireșu, Petru Daminescu de la Parohia Victor Vlad Delamarina, am săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia toți copiii s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În continuare, am format ateliere de pictură pe farfurii de porțelan, iar apoi ne-am deplasat la mai multe obiective importante din Lugoj, urmând ca în ziua de vineri să mergem cu toții într-un pelerinaj la mănăstirile Românești, Fârdea și Luncani. Ziua de sâmbătă este dedicată activităților sportive, prin organizarea de competiții și jocuri recreative pe stadionul municipal. Tabăra se va încheia duminică, cu săvârșirea unei slujbe de mulțumire și cu o festivitate de premiere, în cadrul căreia toți participanții vor primi diplome, cărți de rugăciune și iconițe puse la dispoziție de Centrul eparhial din Timișoara”, a declarat pr. Traian Birăescu, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din Lugoj- Dealul Viilor.

Încă de la prima ediție, tabăra organizată de parohia lugojeană s-a bucurat de un număr însemnat de participanți, care a crescut de la un an la altul. După cum a precizat pr. Traian Birăescu, „acțiunea reprezintă un gest de apreciere și mulțumire din partea parohiei pentru sprijinul și aportul adus de-a lungul timpului de întreaga comunitate la bunul mers al vieții bisericești din această zonă. Dorim pe această cale să mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la desfășurarea în condiții cât mai bune a activităților cuprinse în cadrul taberei din acest an, atât copiilor, părinților, preoților și profesorilor implicați, cât și sponsorilor noștri”.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Lugoj, al Asociației Edu Arsenis din Lugoj, al firmei Octavian SRL și al mai multor oameni de bine, credincioși din parohie și nu numai.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…